Ápolói munka Németországban nyelvtudás nélkül!

Az alábbi hirdetés már nem akwarning-icontuális, viszont nagy valószínűséggel van hasonló aktuális pozíciónk. Tekintsd meg legfrissebb álláshirdetéseinket ide kattintva, vagy használd a keresőt!

TEKINTSE MEG FRISSÍTETT HIRDETÉSÜNKET A TÉMÁBAN IDE KATTINTVA!

FRISSÍTVE! 2011. november 10.

Ápolókat, nővéreket keresünk németországi munkahelyre nyelvtudás nélkül! A munka mellett vállalni kell a németországi nyelvoktatást! A nyelvoktatás írásbeli és szóbeli vizsgával zárul. A nyelvi képzés ideje alatti munkavégzésről és pénzkereseti lehetőségekről a jelölt képzettsége, szakmai tapasztalata és a személyes interjúk alapján a munkaadóval való egyéni megállapodás szerint történik. Olyan pályázók jelentkezését várjuk, akik önállóak, felelősségteljesek, feltalálják magukat egy ismeretlen szituációban is, a kockázatokkal tisztában vannak, azokat fel tudják mérni és válallják is.

Általános információk:

 • Munkakezdés: 2011 ősztől folyamatosan
 • Német nyelvtudás előny, de nem szükséges
 • Elvárt szakmai tapasztalat: minimum 2 év
 • Fizetés: megegyezés szerint
 • Csapatszellem
 • Emberközpontúság

Frissítés 1:

Feltétel: minimum 3 éves szakmai képzés vizsgával

A munkavégzés helye: Sachsen és Brandenburg (Németország)

Fizetés: havi bruttó 1400-1600 Euró között (kb. nettó 1000-1200) megegyezés, szakmai tapasztalat alapján

Amit kínálunk:

 • Ingyenes szállás az első 6 hónapra, amelyet a munkáltató fizet
 • Ingyenes német nyelvi képzés amelyet a munkáltató fizet
 • Szakmaelismertetésről a klinika személyzeti osztálya gondoskodik

Kezdés: akár azonnal!

Kiutazás: amennyiben a jelentkező pályázata alapján kiválasztásra kerül és interjúra hívják, a kiutazást  SAJÁT KÖLTSÉGRE, ÖNÁLLÓAN meg kell tudnia szervezni magának. Az interjú pontos helyszínét, a részleteket időben megküldjük, az interjúkon tolmács segíti a beszélgetést.

A gyors integrálódás elősegítéséhez az első időszakban lesz állandó kontaktszemély, akihez fordulni lehet.

Frissités 2:

A munkavégzés magas színvonalú magánklinikákon történik.
Munkarend: 3 műszak (a betanulási és nyelvoktatási időszak idején éjszakai munkavégzés nem történik )

Frissítés 3:

Tapasztalatok a személyes interjún: http://kulfoldimunka.org/2011/09/21/nyelvtudas-nelkuli-apolok-tapasztalatai-a-szemelyes-interjun/

 

Frissítés 4:

Az utóbbi időkben a németországi nyelvtudás nélküli ápolókkal kapcsolatos állások kiválasztási folyamata lelassult. Sokan kerestek meg minket azzal, hogy mikor lesz a következő lépés, hogyan alakulnak az interjúk és mikorra lehet betervezni a kiutazást. Cégünk utánajárt a dolgoknak és a következők derültek ki:

A kezdeti sikerek és a német fél lelkesedése után a kint -nem csak cégünkön keresztül- lehetőséget kapott ápolók egy része olyan eltúlzott igényeket támasztott a klinika felé, ami aztán egy idő múlva a német felet is elgondolkodtatta.

Habár az ápolókkal folytatott személyes megbeszélésen a jelölt azt nyilatkozta, hogy egyenlőre egyedül megy ki, mégis kivitte a családját is. A német partner ekkor gesztusként nagyobb lakást szerzett és segítette a családtagok elhelyezkedését is, a gyerekeknek óvodai, iskolai lehetőségeket keresni, a házastárs ingyenesen vehetett részt a német nyelvoktatáson, ám néhány felvett dolgozónak ez sem volt elég.

Információink szerint volt aki arról panaszkodott, hogy

 • Túl kevés a mosógép.
 • Elromlott a mikró.
 • A 150 négyzetméteres lakás télikerttel túl kicsi.
 • A gyerekek után járó családi pótlék lassan érkezik.
 • Az interjúra való kiutazás költségeit nem térítették meg nekik (holott ez nem is volt másképpen hirdetve, abban az esetben jogos követelés lenne, ha ezt feltüntették volna)

Úgy gondoljuk továbbá, hogy az állásinterjúkon nem oda illő olyan dolgokat firtatni, mint pl:

 • Lesz-e parkoló a ház előtt?
 • Lehet-e kerékpárt tárolni, illetve lesz-e pincehelység a lakáshoz?
 • Hogyan lesz megoldva a munkaidő utáni gyerekfelügyelet?
 • Lesz-e délutános pótlék a nyelvtanulás időszaka alatt és ha igen, milyen mértékű?
 • A nyelvtanulás időszaka alatt ingyenes lesz-e az étkezés?
 • Lesz-e szélessávú internet a lakásban?
 • Mikor tudnak hazajönni a nyelvi képzés ideje alatt és ki fizeti a hazutazást?
 • Le kell-e tölteni a munkaszerződésben meghatározott időt, illetve ha korábban eljönne a klinikáról, kell-e fizetnie valamit?
 • Mikorra tudnak a házastárs részére is nyelvtudás nélküli állást szerezni?
 • Kaphatnának-e kertes házat, mert kutyát szeretnének magukkal vinni?
 • Amennyiben nem tetszik neki a kórház, tudnak-e máshol munkát felkínálni?

Ennek köszönhetően szigorítottak a feltételeken és jobban körülhatárolták a juttatások és lehetőségek kereteit:

 • 6 hónapig ingyenes lakásokat biztosít a klinika, a lakások felszereltségével kapcsolatban pedig nem kívánnak külön egyéni igényeket kielégíteni. 6 hónap után mindenkinek magának kell olyan lakást keresni amilyenben élni szeretne, ahová családtagjaikat is kiviszik, de majd csak a 6 hónap lejárta után.
 • A jelölteknek továbbra is ingyenes marad a nyelvi kurzus ám ez a családtagokra nem érvényes.
 • Gyerekeket nem lehet kivinni, csak az idősebbeket, illetőleg a gyerekek elhelyezését nem vállalják, nagyobb lakást emiatt nem biztosít a német partner.
 • A családtagok részére nem keres a német partnerünk álláslehetőségeket.
 • A foglalkoztatási és munkavállalási engedélyeket a a nyelvi kurzus sikeres vizsgával zárása után kaphatják meg az ápolók.
 • A jelöltek a 6 hónap alatt 1600 euró bruttó bért kapnak, ami a foglalkoztatási és munkavállalási engedélyek megszerzése után növekszik a hivatalos levizsgázott ápolók tarifáinak megfelelően.
 • A jelöltek teljeskörű meghatalmazást adnak német partnerünk felé, ami a foglalkoztatási és munkavállalási engedélyek intézéséhez kell. Ehhez a jelölteknek kell a megfelelő dokumentumokat beszerezniük és elintézniük.

Nagyon sajnáljuk, hogy a kinti magyar ápolók egy része az egész magyar egészségügy munkavállalóinak megítélésén rontott, reméljük, hogy ez a hosszútávú együttműködést nem fogja súlyosan és hátrányosan érinteni és nem veszi el a jövőbeli esélyt azoktól, akik egy ilyen lehetőséget jobban meg tudnak becsülni. Természetesen megértjük a munkavállalókat is, hogy minél jobb feltételek mellett szeretnének dolgozni, de a már valóban túlzó igények miatt a munkáltató máshogy fog hozzáállni a foglalkoztatáshoz.

A leírtak alapján partnerünk a következő interjú időpontját legkorábban decemberre – januárra datálta.

Jelentkezés

A nyelvtudás nélküli ápolói pozícióra való jelentkezéshez részletes szakmai önéletrajzát (német nyelven) küldje az egeszsegugy@greatjob.hu email címre!

A német nyelvű önéletrajz alapvető feltétel, ehhez kérésre mintát küldünk, amely alapján az elkészítés egyszerűbbé válik. Amennyiben az önéletrajza elkészítését ránk bízná, azt térítés ellenében munkatársaink vállalják Ön helyett.

Nézze meg microsite-unkat a témában: www.mediwork.hu

Korábbi külföldi munka keresések:

Share This Post On

418 hozzászólás

 1. Tisztelt Greatjob!
  Egy olyan kérdéssel fordulok önökhöz, hogy én németet régen tanultam, de most jelenleg hollandot tanultam. OKJ54 es végzettségem van.Milyen lehetőségeket tudnak nekem ajánlani?

  Post a Reply
  • Kedves Dóra,
   csak azokat a lehetőségeket tudjuk ajánlani, amelyek megtalálhatóak az oldalon, és amelyek aktív hirdetések!
   Üdvözlettel:
   greatJob

   Post a Reply
 2. szeretném megkérdezni hogy a végzettségem ápolási asszisztens meg érettségim van hogy ezt elfogadják-e!németül nem tudok?üdv anita

  Post a Reply
 3. Tisztelt Hölgyeim és Uraim Tisztelt Greatjob!
  Tudna valaki választ adni hogy milyen mentalitással mutatkoztak be a jelenleg kint lévő eü-i dolgozók ?
  További kérdésem a Greatjob-hoz hogy hány éves korig lehet jelentkezni?
  Üdvözlettel Baross Brigitta

  Post a Reply
 4. Tisztelt cím 2o éves gyakorlatom van,mint szállodai szobaasszony,munka mellett dolgoztam,eredetileg könyvelő vagyok.alapfoknál jobban beszélek németül,akár takarítok is,vagy konyhán kisegítek.friss nyugdíjas,fiatalos,energikus vagyok,megbízható.nagyon örülnék,ha Ausztriában,vagy Németországban dolgozhatnék,akár házvezetőnőként is.köszönettel.

  Post a Reply
 5. Na schön! Bin Péter Csaba, der in Deutschland arbeiten gemocht hätten! Ich beschreibe meinen Lebenslauf, damit alle Leute lesen können, was ist mein Problem. Ich studierte an der Semmelweis Universität im Fachrichtung Diplomkrankenpfleger, und ich arbeitete schon in Deutschland an der Baustelle. Das war im Jahre 2001 und im jahre 2002. Selbst lebte ich damals besser, als jetzt hier in Ungarn. Ich hätte voriges Jahr in Deutschland arbeiten wollen, aber als ich da in Nürnberg unnd in Stuttgart und in Fürth war, hätte mir niemand darin helfen wollen, damit ich da irgendwo arbeiten kann! Bevor jemand da ins Ausland arbeiten will, muss immer daran denken, wie wird er da leben? Denn in Deutschland ist das leben sehr teuer geworden. Ich sagte immer, war das leben damals besser, als noch Mark war, als jetzt! Also nicht zo einfach einen guten Job zu finden. Wenn man in Deutschland arbeiten will, muss zuerst eine Wohnung mieten, erst danach kann arbeiten. Ich weiß gut, nicht so einfach! Denn ich weiß gut. Als ich meine Bewerbungsmappe zur Altersheim immer schiktete, hätte mich niemand angerufen, dass ich zur bEWERBUNGSGESPRäCH gehe. Ich glaub so, die Deutsche Leute die Romänische Leute besser bevorzugen, als die Ungarische Leute. Dankbar FÜR DIE Ungarische Politik! Es ist sehr schwer, einen guten Job zu finden. Wenn jemand in Deutschland arbeiten will, dann muss man insgesamt 3000 Euru mitzubringen! Ich kann gut deutsch sprechen, nicht einmal hätte mir niemand helfen wollen, weil ich leider nur ein Ungarischer Man bin, mit 30 Jährige! So gut wie, konnte ich nix tun, als ich in Deutschland war! Meiner meinung nach, werde ich nie In deutschland arbeiten, trotz alledem will ich auf die Arbeit in Deutschland nicht verzichten! Mit freundlichen Grüßen PÉTER CSABA, der in Deutschland arbeiten möchte!

  Post a Reply
 6. Kedves Kollégák, Tisztelt Közvetítő!

  Nem szeretnék okvetlenkedni, de egy-két dologra sehol nem kaptam választ. 1. A fél éves képzés alatt kivel állunk szerződésben? Az OEP EÜ TB kártyát csak akkor ad, ha papírral igazolni tudom, hogy ki foglalkoztat. Nyilván a közvetítő cég, és nem a klinika.
  2. Óriási segítség már az ezalatt ígért nettó EUR bér is, de erről is készül szerződés? Roppant nehezen fogom már az útiköltséget is összeszedni, nem szeretném magam egy hónap után kint olyan helyzetben találni, hogy gyakorlatilag feketemunkásnak minősülök és stoppolhatok haza. Még egyszer bocsánatot kérek a bizalmatlanságért, de sajnos ilyen világban élünk.

  Németh Erzsó

  Post a Reply
  • Kedves Erzsó,

   A kérdéseire a válaszok.
   1. A klinikával köti meg a munkaszerződést, így a klinikával fog szerződésben állni.
   2. Természetesen minden a törvényi előírásoknak megfelelően történik, így a munkabért is megkapja a felvett jelentkező.

   Üdvözlettel:
   greatJob

   Post a Reply
 7. Kedves Közvetítő.

  A beszélgető oldalon, nagy örömömre megírták, hogy benne vagyok az első 15 fős csoportban. A hír felül múlt mindent. Mindent elkövetek, hogy kimenjek. Nem türelmetlenkedem, távol áll tőlem, de telik az idő, ebből a hónapból alig van már pár nap. Hogy alakulnak a dolgok? És egy másik fontos kérdés. A fiam Szeptember első hetében mondja ki a boldogító igent. Ha már kint leszünk, kitől kell engedélyt kérni a haza utazáshoz.
  Az iPod, amit nyertem örömet okoz, tökéletesen működik.
  Köszönöm: Éri Elemér.

  Post a Reply
  • Kedves Elemér! Azt szeretném kérdezni, hogy melyik beszélgetős oldalon olvastad a neved,hogy benne vagy a 15-be? Bár én okt.3-i elmaradott vagyok ,de én is szeretném látni ,hogy biztos benne vagyok e a legközelebbi interjúsok sorában? Köszi Szűcsné Teca

   Post a Reply
   • Éri Elemér / 2012. február 1. szerda

    Kedves G.J. Ebben a csoportban benne vagyok? Vagy ez még az első csoport lehetősége?
    Köszönöm a választ.

    Éri Elemér
    Válasz

    külföldimunka.org / 2012. február 2. csütörtök

    Kedves Elemér,

    benne van az első csoportban. Amit megtudjuk a pontos időpontot, azonnal értesítjük!

    Üdvözlettel:
    greatJob

    Post a Reply
 8. Tisztelt Greatjob!

  Nagyon várom a következő időpontot,csak azt sajnálom,hogy aki nagyon menne ki és irtó elszánt,kész minden feltételt elfogadni,az nem kap lehetőséget csak valamikor egyszer csak(bocsánat).Tanuljuk magunktól a nyelvet-mert nincs alap-középfokú németre pénzünk,ugyanis eü dolgozók vagyunk egy ilyen…rendszerben amiből mihamarabb kilépnénk.Nagyon útálom,hogy pár érdekes ember miatt aki nem képes felfogni,hogy nekünk ez egy lehetőség egy szebb-jobb jövö felé,kell nekünk várakozni még valamikorig…!
  Kitartunk és várunk természetesen,csak reménytelen a helyzet!!!
  Bocsánat!

  Post a Reply
  • Kedves Hegedűsné és Éri Elemér! Veletek osztom nézetem.Én egy 50 év feletti .37 éve ápolónőként dolgozó vagyok és sajnos frankhiteles. A mai egészségügy nem a régi ,az életemen át tanultam /több szakápolóit szereztem/ a szakmáért és most egy rehab .kórházban havi nettó átlag 110 ezerért gürizek. A nyelvet én is drága pénzen próbálom elsajátítani/ már valamelyest megy is/egy szebb jövő érdekében.Én mindenre elszántan jelentkeztem az állásra.Nincsenek külön igényeim , szeretnék méltó bérért dolgozni ha néha ez megalkuvással jár is. Kitartást bízom a tavaszi kezdésben. Üdvözlettel: Szűcs Györgyné Hevesből.Mindenkinek kitartást,türelmet kívánok.

   Post a Reply
   • Kedves kolléga. Örömmel olvastam a sorok között megbújó emberről. Sajnos igazad van. Mi akik már letapostunk 30 évet ebben a szakmában, pontosan tudjuk, sőt érezzük azt a keserűséget, ami körbeveszi életünket. Kicsit ki javítlak: nincs meg alkuvás. Életösztön van, akarat egy jobb, egy élhetőbb, egy kiszámítható pár évért. Ha kijutunk a keresetünket mindannyian haza küldjük, segítve, féltve az itthon maradottakat. Gyalázat és szégyen az ami ma Itthon történik. Az Állam tehetetlenen, rákényszerít minket a döntéshozatalra. Nehéz lesz asszimilálódni egy idegen világba, de megtesszük, mert majdnem mindenünket elveszítettük már, de a hitünket azt még nem. 1979-ben kezdtem el dolgozni, 4 hónapja munkanélküli vagyok. Kicsit összeroppantam, de itt ez a lehetőség, és élek vele. Amit most leírok az nem segnyalás: kösz Greatjob – vagyis nagy munka – azt a munkát amit értünk tettél és amit tenni készülsz.
    Szia kedves Szűcsné.

    Éri Elemér

    Post a Reply
    • Kedves Elemér! a kitartás nagyon fontos.Bár én dolgozom ,de egyre jobban utálom ,hogy szégyenlétes pénzért még az orvosoknak is kiszolgáltatva robotolok.A beteget ,aki igazán rászorul azt szívesen, lelkiismerettel látom el.Bízom a szebb jövőben,Te is tartsál ki.Üdvözlettel:Szűcsné

     Post a Reply
   • Kedves Greatjob,Szűcsné,Éri Elemér!

    Nagyon jó,hogy összetartunk és próbáljuk egymást segíteni.Szerintem minden sikerülni fog.A múltkori írásom kicsit negatív hangulatú volt.Kihevertem és várok tovább.Tanulok,agyalok,bízok tovább.
    Mégegyszer nagyon köszönöm a munkájukat,segítségüket.
    Nektek meg kitartást.Ha interjúra megyünk,még mindig van a kocsiba 3 helyünk!
    Üdv:Kati

    Post a Reply
    • Kedves Hegedűsné Kati! Köszi a reagálást és én is szívesen betársulok az állásinterjúra való kiutazásnál Hozzátok. Heves megyében Eger környékén lakom.Majd aktuálisan ,ha meg lesz az időpont szeretnék egyeztetni Veled.Addig nehezen ,de megpróbálok türelemmel lenni.
     Üdvözlettel:Szűcsné Teca

     Post a Reply
    • Szia Hegedűsné, Kati! Nagyon örülök a reagálásodnak. Én Heves megyéből Eger mellől mennék és szívesen csatlakoznék az üres helyre állásinterjúra kiutazni. Nagyon bízom a mihamarabbi időpont kitűzésében. Mindenképp jelentkezem és remélem tudunk egyeztetni ,így a költségeink szolidabbak lesznek.Addig is türelemmel várjunk és mindenkinek kitartást.Üdvözlettel:Szűcsné Teca

     Post a Reply
     • Ez természetes,hogy segítünk egymásnak.Amúgy mi csak azért szenvedünk,mert van lelkünk…Én csak 20 éve dolgozok,de mint a hülye.Amit írtatok,mind igaz ezért vagyunk itt.Lehet,hogy a párom aki nem eü.hamaabb kijut,mint én.Hurrá!Majd Én megyek Ő utána 1/2 év múlva,ha sikerül!!!

      Post a Reply
 9. Tisztelt Greatjob!Csak annyit szeretnék kérdezni ,hogy az okt.3-i elmaradtak kaptak e már állásinterjú időpontot , mert én értesítést nem kaptam ,az új feltételekkel vállaltam az új interjút ezt email-ben megírtam. Úgy látom ,hogy az Elemér már kapott biztatást a következő csoport várható állásinterjújára ,de az elmaradt októberiek még nem lettek értesítve? Legalább is én nem.Kicsit már türelmetlen vagyok szeptember óta.Valahogy hiteltelennek érzem már a dolgot. Bocsánat , ha megbántottam volna valakit. Várom válaszukat. Köszönettel: Szűcs Györgyné

  Post a Reply
  • Kedves Györgyné,

   a biztatásunkra Ön is számíthat. Természetesen nekünk is az a célunk, hogy minél hamarabb el tudjanak helyezkedni a pályázóink. Az, hogy több interjú időpont is módosítva lett, az nem nekünk köszönhető, hanem annak a “magyar mentalitásnak”, amit a már kint dolgozó honfitársak (tisztelet a kivételnek) tanúsítottak a klinikán! Ez miatt tolódtak az időpontok.

   Üdvözlettel:
   greatJob

   Post a Reply
   • Tisztelt Greatjob ! Köszönöm gyors válaszukat várok türelemmel :Szűcs Györgyné

    Post a Reply
   • A Magyar mentalitás. Hát igen. A magyar az magyar marad mindig, mindenhol, féltékeny, rátarti, szemtelen, nem ismer sem embert, sem Istent. Nem változtunk több mint ezer éve semmit. Amikor kint voltam Írországban, találkoztam magyarokkal. Fáj kimondani: a csürhe szó az ami eszembe jutott. Helyettük is szégyelltem magam. Nem a magyarságomat, arra büszke voltam és vagyok, hanem ahogy viselkedtek. Persze vannak kivételek, akik Európai mércével tudnak élni, alkotni, perszonális kapcsolataikat alakítani. De ehhez fel kell nőni, nem kell érettségi, sőt nem is kell hozzá bizonyítvány. A mentalitásunk a legmocskosabb szemét dombon hever.
    Még egyszer hadd írjam le, tisztelet a kevés kivételnek.

    Post a Reply
 10. Szeretném megkérdezi, hogy van e már bármi hír vagy időpont a második csoportnak?

  Köszönöm: É.E.

  Post a Reply
  • Kedves Elemér,

   a legutolsó információk szerint a klinika február végére, vagy március elejére tervezi az újabb interjút.

   Üdvözlettel:
   greatJob

   Post a Reply
   • Kedves G.J. Ebben a csoportban benne vagyok? Vagy ez még az első csoport lehetősége?
    Köszönöm a választ.

    Éri Elemér

    Post a Reply
    • Kedves Elemér,

     benne van az első csoportban. Amit megtudjuk a pontos időpontot, azonnal értesítjük!

     Üdvözlettel:
     greatJob

     Post a Reply
     • KedvsGj.

      Akkorát dobbant a szívem. Ilyen öröm régen nem ért. Erre tettem fel mindenemet anyagi, erkölcsi, egzisztenciális tartásomat. A mindenit megyünk.

      Post a Reply
 11. Tisztelt GreatJob!

  Szeretném megkérdezni, hogy az 54 723 01 0100 52 01 OKJ számú végzettséggel lehet e jelentkezni az interjúkra és a munkára? Köszönöm Fekete Ildikó

  Post a Reply
  • Kedves Ildikó,

   Az Ön által beírt OKJ szám a “gyakorló ápoló” szakmacsoportra mutat. Mi szakképzett ápolókat keresünk, így ha Önnek csak ez a végzettsége van, akkor sajnos nem felel meg.

   Üdvözlettel:
   greatJob

   Post a Reply
  • Jó Estét! szeretném meg kérdezni Hogy ápolási asszisztenseket fel vesznek-e érettségim meg van de sajnos németül nem tudok mihamarabbi válaszukat várom üdv anita

   Post a Reply
 12. 60 é.nyugd.jelenleg is dolgozó nővér vagyok.Engedélyem van az Eü.Min.-tól egész Európa területére szóló engedéllyel.Ezzel dolgoztam Olaszországban 3 évig.Papírjaim rendben,lefordítva.A németemet kellene frissíteni.
  Önéletrajzi mintát kérnék email címemre.
  Üdv.K.I.2012.01.16.

  Post a Reply
 13. Tisztelt greatJob!
  Tudom,már sokadszorra írok,de ismét az októberben elmaradt állásinterjú új időpontjáról érdeklődnék.
  Lehet már tudni valamit,vagy netám már kaptak értesítést a jelentkezők?
  Nekem volt időpontom októberre,és türelmesen várakozok,de be kell valljam pici izgalom azért van bennem,hogy benne lehetek-e abban a 15 főben,vagy valami miatt esetleg kimaradtam?
  Válaszukat előre is köszönöm!
  Üdvözlettel: Szabina

  Post a Reply
  • Kedves Szabina,

   benne van a csapatban, sajnos még mindig az időpontra várunk… 🙁

   Üdvözlettel:
   greatJob

   Post a Reply

Hozzászólás

Hasonló külföldi munkákclose